Részeg ungvári bírót állítottak meg Munkácson a járőrök

Munkács elején a  kárpátaljai járőrök megállítottak egy ittasan vezető ungvári bírót – közli a Mukachevo.net tudósítója.

A járőrök az irányjelző nem megfelelő használata miatt állították meg a szabálysértőt. 

A rendőrök a kórházba szállították a szabálysértőt azért, hogy megvizsgálják az ittasan vezető bíró  véralkohol szintjét, mivel a férfi a helyszínen visszautasította a vizsgálatot.

Később kiderült, hogy az ittasan vezető férfi Mihajlo Rotmisztrenko , az Ungvári Járási Bíróság egyik bírája. Az előzetes információk szerint a szabálysértő egyébként Andrij Sztrizsaknak, az Ukrán Alkotmánybíróság ex-vezetőjének unokaöccse. A vizsgálat során az alkoholszonda 2,4 ezrelék alkoholt észlelt a szabálysértő vérében, ami 11-szer meghaladja a megengedett (0,2 ezrelék) értéket.

Korábban írtunk arról, hogy szigorították az ittas vezetésért járó büntetést.

Ittas, illetve drogok okozta kábult állapotban való járművezetésért az első alkalommal az elkövetőt 10 200 hrivnya pénzbírsággal és a jogosítvány egy évre történő bevonásával büntetik. Ha a járművezetőt két éven belül ismét ittas vezetésen kapják, akkor a pénzbírság a korábbi duplája lesz, a jogosítványát pedig már három évre vonják be. Ha öt éven belül megint ittasan ül a volán mögé, a bírság ismét duplázódik, vagyis már 40 800 hrivnya lesz, és tíz évre fosztják meg vezetői engedélyétől.

Rovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Munkácsi járás›MunkácsCímkék: ittas vezetés, kékfény, bűnügy, Kárpátalja, Munkács, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »