Repülőszerencsétlenség Kolumbiában

Repülőszerencsétlenség Kolumbiában

Lezuhant Kolumbiában egy utasszállító repülőgép 81 emberrel, köztük egy brazil labdarúgócsapat játékosaival a fedélzetén – közölték a kolumbiai hatóságok. A gépen 72 utas és 9 fős személyzet utazott.

A gép – amely a bolíviai Santa Cruz de la Sierrából indult – helyi idő szerint hétfőn késő este szenvedett balesetet, miközben a Kolumbia északnyugati részén található Medellín nemzetközi repülőtere felé közeledett – tájékoztattak a Twitter közösségi oldalon a légikikötő illetékesei.

Federico Gutierrez medellíni polgármester azt mondta: lehetséges, hogy vannak túlélők.

A gép a Medellín várostól nem messze, 20-30 kilométerre található La Union település közelében zuhant le egy hegyvidéki területen. Az időjárási viszonyok miatt helikoptereket nem tudnak bevetni a keresési munkálatokba, a terület csak szárazföldön közelíthető meg. A gép egy British Aerospace 146-os rövid hatótávolságú repülőgép volt. A Finance Colombia angol nyelvű helyi portál azt írja, a gép a lezuhanása előtt vészhelyzetet jelentett elektonikai meghibásodás miatt a medellíni reptérnek.

A repülőn utaztak a dél-brazíliai Chapecoense futballcsapat játékosai, akik egy regionális bajnokságon vettek volna részt, szerdán a Copa Sudamericana verseny döntőjét játszották volna az medellíni Atletico Nacional ellen. A csapatnak 2014-ben sikerült feljutnia a brazil elsőosztályba.

A csapat Facebook-oldalára még hétfő este feltettek egy videót, amely a Sao Paulo-i reptéren ábrázolta a csapattagokat, mielőtt elindultak volna Medellínbe. (MTI)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »