Repülhet a Mercedestől Hamilton

Toto Wolff, a Forma-1-es Mercedes sportigazgatója szerint le kell vonni a következtetéseket Lewis Hamilton viselkedéséből, az angol sajtó pedig már arról ír, hogy elküldik a csapattól a brit világbajnokot.

Hamilton a vasárnapi futamon az utolsó körökben az élen autózva lelassította a mezőnyt, hogy a többi versenyzőnek lehetősége legyen felzárkózni, s megelőzni riválisát, Nico Rosberget. A német pilótának ugyanis a harmadik hely is elég lett volna a vb-címhez, végül másodikként ért célba. A Mercedes vezetői többször utasították rádión Hamiltont, hogy gyorsítson, ő azonban megtagadta ezt – írja az MTI.

„Az anarchia nem uralkodhat el egy csapaton belül, ahogy egy vállalatnál sem” – nyilatkozott Toto Wollf, aki ugyanakkor a következményekről nem beszélt.

A BBC idézi Hamilton nyilatkozatát, miszerint a brit pilóta úgy véli, nem versenyzett tisztességtelenül, és nem idézett elő veszélyes helyzetet. Csupán diktálta az iramot, hiszen ő vezetett.

Az MTI megjegyzi, hogy az angol lapok közül több is arról cikkez, hogy a Mercedes-csapat megválik a brit pilótától. The Telegraph szerint a háromszoros világbajnok Hamiltont eltilthatják, a Daily Express szerint ki is rúghatják, s hasonlóan vélekedik a Daily Mirror és a Daily Mail.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »