Rengetegen meghaltak a vonatszerencsétlenségben

Összeütközött két személyszállító vonat Irán Szemnán nevű északi tartományában péntek reggel, a balesetben legalább 31-en vesztették életüket, és mintegy 80-an megsérültek – jelentette az iráni állami televízió helyi tisztségviselőkre hivatkozva. Korábban a sajtó nyolc halottról jelentett. A sérülteket közeli kórházakba szállították.

Az iráni tévé felvételei szerint négy kocsi kisiklott, közülük kettő lángra kapott, miután egy mozgó szerelvény belerohant egy álló vonatba. A súlyos baleset a Teherántól mintegy 400 kilométerre keletre fekvő Sáhrud város Haft-Hán nevű állomásán történt helyi idő szerint háromnegyed nyolckor.

Az ütközés pontos okát még vizsgálják, a helyszínre mentőosztagok érkeztek.

„A baleset félreeső helyszínét csak helikopteren tudjuk megközelíteni, és a sérülteket is azzal szállítjuk el” – közölte az Irib köztelevízióban a vörösfélhold szervezet tartományi vezetője.

Iránban évente átlagosan tizenhétezer ember veszti életét közlekedési balesetekben a szabályok figyelmen kívül hagyása, az elavult járművek vagy a sürgősségi mentőszolgálat hiányosságai miatt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »