Rengeteg nevelőszülő kellene

További egy-két ezer nevelőszülőre volna szükség országszerte a jelenlegi 5500 nevelőszülő mellett – mondta az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítvány képviselője az M1 vasárnapi műsorában.

A nevelőszülők toborzása érdekében kampányt indított az alapítvány, ennek keretében a háztartásbeliek mellett a dolgozó középosztályt is megcélozzák – közölte Szlankó Viola.

Különösen nagy szükség volna nevelőszülőkre Orosháza és Kőszeg ötven kilométeres körzetében – jelezte. A pszichológus felidézte, hogy egy 2014 januárja óta hatályos törvény szerint valamennyi tizenkét éven aluli gyereket nevelőszülőknél kell elhelyezni. Ennek 2017-ig kell megvalósulnia.

Ez átmeneti gondozást jelent, ugyanis az a cél, hogy a gyerekek visszatérjenek vér szerinti szüleikhez, vagy örökbe fogadják őket.

Addig is egy nevelőszülő, amennyiben alkalmasnak találják a feladat betöltésére, legfeljebb öt gyereket gondozhat. Díjazása a gyerekek számától, illetve attól is függ, hogy van-e közöttük sajátos nevelési igényű – mondta Szlankó Viola.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »