Rengeteg halottat hagyott hátra Earl

Rengeteg halottat hagyott hátra Earl

45-re nőtt a mexikói földcsuszamlások áldozatainak száma, és a hatóságok arra számítanak, hogy újabb holttestek kerülnek elő a sárlavinák miatt összedőlt épületek romjai alól.

Katonák lapátolják a sarat Mexikó keleti részén, az Earl hurrikán pusztítása után. A heves esőzések miatt hatalmas területeken temették el a házakat a földcsuszamlások. Az ítéletidő miatt több tízezer embernek kellett elhagynia az otthonát. A sárlavináknak már több mint 40 halottja van, köztük nagyon sok a gyermek, és a végleges szám ennél jóval nagyobb lehet: a hatóságok attól tartanak, hogy újabb holttestek kerülnek elő az összedőlt épületek alól.

„Próbáltunk kijutni, de nem tudtunk. Megpróbáltuk átvinni máshová a lányokat, mert vizesek lettek, de nem voltunk rá képesek. Kialudtak a fények, és ekkor valami, nem tudtuk, hogy mi, rázúdult a házra. A ház pedig elkezdett összedőlni, és úgy éreztem, mintha a hátamon vinném a sarat. Ott volt rajtam, teljesen beborított, úgy mentem, és közben az Úrhoz imádkoztam” – számolt be egy túlélő, aki több családtagját – köztük két lányát – is elveszítette a természeti csapás miatt.

A mexikói elnök részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak: „Együttérzésem a családtagoknak, akik elveszítették a szeretteiket” – nyilatkozta Enrique Pena Nieto.

A Mexikót sújtó természeti csapásoknak ráadásul még koránt sincs vége: az előrejelzések szerint hamarosan a Javier nevű trópusi vihar is eléri az országot a Csendes-óceán felől.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »