Rendőrökre támadtak a cigányok Hámosfalván – a média szemérmesen "telepeseknek" nevezi a vadakat

Rendőrökre támadtak a cigányok Hámosfalván – a média szemérmesen "telepeseknek" nevezi a vadakat

A Rozsnyó melletti Hámosfalván (Rozlozná) helyi telepesek támadtak meg két rendőrt szolgálat végzése közben. Egyiküket állítólag fojtogatták, másikat megpróbálták lefegyverezni, majd eltörték az orrát. Eközben nem egészen hét kilométerre a településtől, Rostárban (sic!) összeverekedtek a helyiek – írja szemérmesen a felvidéki Parameter.

Minden bizonnyal egy betört szélvédő végett kezdődött a verekedés. A kiérkező két járőrre több „telepes” támadott rá. Az egyik rendőrnek eltörték az orrát, a másikat fojtogatták, majd a fegyvereiket is el akarták venni, de ez végül nem sikerült.

A felvidéki TV JOJ felvételét megtekintve lepődjünk meg hát azon, kik is azok a nevükön nem nevezhető izgága „telepesek” (tót nyelvű összeállítás, de a lényeg egyértelmű):

Hírdetés

„Ilyet még nem éltem át. Orrom eltörve, szám szétverve” – mondta a rendőr. Mindkét rendőrt, akik egy hónapig gyógyuló sebesüléseket szenvedtek, kórházba szállították.
Hat cigányt vettek őrizetbe, jelenleg is tart a szükséges eljárás.

Eközben egy részeg társaság verekedett össze a nem messzi Rostárban (a Parameter újságíróinak figyelmébe: nevezzük nyugodtan „leánykori nevén” Restérnek a települést, az talán még nem számít irredentizmusnak vagy fasizmusnak – a szerk.). Állítólag egy fiatal lányra is rátámadtak, akinek az édesanyja hatalmas verekedésről számolt be: „A hajánál fogva húzták a lányomat.”
Az akcióban több mint tíz járőr vett részt, erősítés Kassáról is érkezett. Restérben őrizetbe vették mind az öt cigányt.
(Parameter – noviny.sk nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »