Rendőröket toboroz a belügyminisztérium

Rendőröket toboroz a belügyminisztérium

Közel 2400 rendőri állást hirdetett meg a napokban a román rendőrség, 2303 ezek közül közbiztonsági járőr, közlekedési rendőri, közszállítási rendőri és kutyavezető rendőri állás, amelyek betöltéséhez nem szükséges rendőri iskola vagy más szakmai irányú képzettség. 

rendorseg vn 001_b

Ugyanakkor 94 állást volt rendőrök számára írtak ki, akiknek most lehetőségük van visszatérni a belügyminisztérium kötelékébe. Ez idén már a második toborzó, miután tavasszal szintén számos állásra kerestek jelentkezőt. Az illetékesek arra figyelmeztetnek, fontos, hogy helyiek, magyarlakta megyékben például magyarok is jelentkezzenek a meghirdetett állásokra.

„Arra kérjük azokat, akiket érdekel a rendőri pálya, hogy jelentkezzenek, készüljenek fel a vizsgákra. Fontos az is, hogy a jelentkezők minél többen Hargita megyéből legyenek” – mondta a Hargita megyei főkapitányság éléről való távozásakor tartott augusztusi sajtótájékoztatóján Radu Sandu Moldovan. A Hargita megyei rendőr-főkapitányság honlapján közzétett információk szerint 71 helyre lehet iratkozni. Újdonság, hogy ezúttal a 62 közbiztonsági járőr mellett 9 közlekedésrendészeti feladatokat ellátó személyt is keresnek. A megyében városon 30 állást hirdettek meg, míg vidéken 23 településen 28 rendőri munkahely szabadult fel.

40 rendőri állásra lehet jelentkezni Kovászna megyében is, Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Baróton, Bodzafordulón van 17 állás, míg a vidéki településeken 23 munkahely szabadult fel. Maros megyében városon 25, vidéken 27 állás vár betöltésre. A román rendőrség arra is felhívja a figyelmet, hogy a jelentkezőknek nem kell szakirányú végzettséggel rendelkezniük, a feltételek között szerepel, hogy 18 év felettinek kell lenniük, romániai lakhellyel és román állampolgársággal, feltétel a román nyelv ismerete, az érettségi bizonyítvány megléte, a büntetlen előélet és a politikai függetlenség. Emellett B kategóriás gépjárművezetői engedéllyel is rendelkezniük kell. Az iratkozási határidő október 7., péntek, a jelentkezés a különböző megyékben más-más órarend szerint zajlik, további információk a rendőrség honlapján érhetők el.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »