Rendőrök védték a feldühödött tömegtől a londoni furgonos támadót

Rendőrök védték a feldühödött tömegtől a londoni furgonos támadót

A Daily Mail című lap által közölt felvétel tanúsága szerint lincshangulat alakult ki hétfőre virradóan Londonban, a Finsbury park melletti mecset közelében, ahol egy férfi furgonnal hajtott az ima után a mecsetből kilépők közé. Az egy halálos áldozatot és tíz sérültet követelő támadás után a 48 éves támadót a járókelők teperték le, és a jelek szerint nem sokon múlott, hogy nem verték agyon.

A mobiltelefonnal készült, rövid felvételen az látszik, hogy rendőrök védik a gyanúsítottat a feldühödött tömegtől. Az emberek folyamatosan kiabáltak és próbáltak hozzáférni a gyanúsítotthoz, aki meglehetősen ziláltan nézett ki. A rendőröknek végül sikerült betuszkolniuk a megbilincselt férfit a kisbuszba.

A jelek szerint a sofőr célzottan muszlimok elleni támadást tervezett, a fehér furgon a mecset közelében várt, majd távozó hívők közé csapódott, akik épp a ramadánt záró közös imáról indultak haza. A merénylet bosszú lehetett a dzsihadisták hasonló módszerrel elkövetett korábbi támadásai miatt.

http://mno.hu/

A BBC megszólaltatta azt a férfit is, aki saját bevallása szerint megfékezte a furgonos gázolót: „A fickó kiugrott a kocsiból, és próbált elfutni, közben azt kiabálta, hogy muszlimokat akarok ölni. Gyomrom vágtam, aztán néhány férfivel együtt levittük a földre, és lent tartottuk, amíg nem jöttek a rendőrök” – mondta Abdul Rahman.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »