Rendőrautókat gyújtottak fel Brüsszelben – videó

Péntek éjszaka Brüsszel főképp muszlimok lakta negyedében, Molenbeekben ismeretlen tettesek két rendőrautót is felgyújtottak. Az egyik autót ugyanabban az utcában gyújtották fel, ahol korábban a párizsi terrortámadás egyetlen túlélőjét elfogták.

Video of 8f7J6k1nKbs

Salah Abdeslamot márciusban fogták el a rendőrök a Quatre-Vens utcában. A rendőrautót most azután gyújtották fel, hogy a két rendőr kiszállt belőle.

A lángoló autóhoz ugyan hamar kiérkeztek a tűzoltók, de az rövid idő alatt szénné égett. Nem sokkal később pedig arról érkezett bejelentés, hogy a rendőrkapitányság szomszédságában is lángol egy rendőrautó – amely szintén hasonlóan súlyos károkat szenvedett. A vizsgálatok szerint nem kizárt, hogy Molotov-koktéllal gyújtották fel az autót.

Egy 18 éves fiút letartóztattak nem sokkal a gyújtogatások után. Később pedig egy apa hívta fel a mentőket a fiához, aki súlyosan megégette a kezét – a belga média szerint kapcsolat van a baleset és a gyújtogatás között.

A főképp bevándorló muszlimok lakta Molenbeeket az európai terrorizmus melegágyánakis tartják. A párizsi terrortámadás több merénylője is ebben a körzetben nőtt fel. Mind a párizsi, mind a brüsszeli terrortámadások után többször is razziázott itt a rendőrség.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Horvát külügyminiszter: lehetetlen erőszakkal rákényszeríteni bárkire Brüsszel elképzeléseitNémet lapok: Brüsszel nem tudja kikényszeríteni az elosztástPolitico: Brüsszel a Törökországgal szembeni vízumkényszer eltörlését fogja javasolniRovatok: KülföldTelepülés: BelgiumCímkék: külföld, szándékos bűncselekmény, Brüsszel, muszlimok, terrorizmusForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »