Rendkívüli szemle: az Orbán-kormány náci rablóbanda (Kanadai Magyar Hírlap) – utána a “szokásos” hírek

Rendkívüli szemle: az Orbán-kormány náci rablóbanda (Kanadai Magyar Hírlap) – utána a “szokásos” hírek

kertesz-akos-nevet

A nemzetközi sajtószemle ma kivételesen egy magyar nyelven írt külföldi lapból vett idézetcsokorral kezdődik. A teljes szöveg – mint a többi szemlézett cikkénél – a megadott linkre kattintva olvasható. Az október 21-én publikált cikk szerzője Kertész Ákos, „Kossuth-díjas kanadai magyar író”  akinek neve alatt ez olvasható: „A diktatórikus kormányt és a tehetetlen ellenzéket bíráló publicisztikái miatt a kormány és a szélsőséges jobboldal antiszemita gyűlöletkampányba torkolló boszorkányüldözést indított ellene, ami végülis 2012-ben menekülésre kényszerítette Magyarországról. Kanada elfogadta menekült-kérelmét és azóta Montreálban él feleségével együtt”.  /Megjegyzés: a budapesti amerikai és kanadai nagykövetség a szerző  alább idézett sorait tandemben fogja imádni, de imádatukról nyilvánosan nem fognak tanúbizonyságot tenni./

(A Kertész-idézetek után jön csak a szokásos szemle – a Moszulban az Iszlám Állam által kivégzett 284 civillel, majd Svédország első ateista temetőjével, ahol  vallási jelkép elhelyezése tilos. Majd a német és francia alkotmánybíróság elnökei arról, hogy Lengyelország és Magyarország szétveri Európát. Stb.)

 

KANADAI MAGYAR HÍRLAP

És aztán a dicső magyar jobboldal, ami megint csak eggyé forrt a csőcselékkel, a börtönből a ”forradalomra” rászabadított közbűntényesekkel. A Köztársaság téri pogromok, ahol elég volt egy sárga félcipő (ilyen volt az ávósok kimenő egyen-cipője), hogy ártatlan embereket a szadista őrültek lámpavasra húzzanak…

A mai fasiszta, soviniszta, etnonacionalista náci rablóbanda, aki Magyarországon uralkodik, és ötvenhatot ki akarja sajátítani, a Köztársaságtéri szadista csőcselék szellemi örököse, annak a vékony rétegnek az utóda, amelyik ötvenhatban Horthy restaurációt akart.

 

RUSSIA TODAY

Az Iszlám Állam militánsai tegnapelőtt és tegnap az első jelentések szerint  legalább 284 férfit, fiút és gyereket végeztek ki Moszul iraki városban és a környező falvakban. A holtesteket tömegsírba dobták. A város ellen az iraki hadsereg indított rohamot az USA és szövetségesei támogatásával és az akár hónapokat is igénybe vehet, közölték a támadás indítása előtt Bagdadban.

 

BOULEVARD VOLTAIRE

Megnyílt Svédországban az első ateista temető címmel jelenti a francia portál, hogy ez az első ilyen sírkert a skandináv országban, ahol a vallási jelek elhelyezése tilos.  A temető Stockholmtól észak-nyugatra, Borlange-ben nyílt meg.

*             *             *

Hamar beteljesedett az amerikai George Norman Davis akarata, aki az első Clinton-Trump vita után azt írta: „Szilárdan hiszem, hogy bármi is legyen az eredmény, nemzetünk olyan kínos helyzetbe került, hogy én igen messze, az ellenkező irányba szeretnék utazni”.  Már nem élte meg a második vitát. Az esetről az amerikai Daily Times számolt be.

 

SÜDDEUTSCHE ZEITUNG

Közös interjút adott Andreas Vosskuhle német és Laurent Fabius francia alkotmánybírósági elnök (korábbi francia miniszterelnök, illetve külügyminiszter)  a Süddeutsche Zeitungnak és a Le Monde-nak. Legfőbb bírák figyelmeztetnek a demokrácia széteséséről Európában címmel a két főbíró a jogállam elpusztulására figyelmeztet – elsősorban arra való tekintettel, ami Lengyelországban és Magyarországon megy végbe.

 

Hírdetés

UNSER TIROL

A bajorországi Garmisch-Partenkirchen egyik általános iskolában tanuló nebuló felháborodott édesapja a nyilvánosság elé lépett, mert lányának azt a házi feladatot adták, hogy tanuljon meg kívülről egy szurát a Koránból. A cikkhez mellékelt iskolai feladat eredetijéről készült fotón olvasható cím: „Sure Allahu akbar, Schulgottesdienst, 15.9.16”, vagyis a szeptember 15-i iskolai istentisztelet Allah surája. Az alatta lévő szöveg így kezdődik: „Allah a legnagyobb/dicséret néki, ó Allah, stb… (folytatás a Klubrádiában, a Manna hangja nevű jövőbeni műsorban).

 

KRONEN-ZEITUNG

Feltűnést keltett az Alsó-ausztriai Hollabrunnerben, hogy  egy ottani iskola tanárnője diákjait Norbert Hofer szabadságpárti elnökjelölt győzelmével riogatta úgy, hogy ha megválasztják, akkor kitör a III. világháború. Közben a német történelemről beszélt. Egyik diákja ezt elmondta szüleinek, akik felvették a kapcsolatot Christian Lausch-sal, Hollabrunner  szabadságpárti országgyűlési képviselőjével, aki most magyarázatot követel. A tanárnő kijelentette, arra emlékszik, hogy a választásról és a világháborúról beszélt, de emlékezete szerint a kettő között nem állított fel kapcsolatot. A tartományi tanács illetékes hivatala közölte, az oktatásért felelős személy a helyszínre megy az ügy kivizsgálására.

 

INFOWARS

A portál eredeti archív anyagok bejátszásával mutatja be videóján, amint amerikai politikusok panaszkodnak korábbi választásoknál a választási csalásokról.  Olyan tévéadókon, mint a CNN és társai.

 

THE GUARDIAN

Donald Trump a pennsylvaniai Johnstown városban tegnap Obamáról kijelentette: „A világ gyűlöli elnökünket, gyűlöl bennünket. Látták mi történt a Fülöp-szigetekkel oly sok év után: most Oroszországhoz és Kínához mennek, mert nem érzik jól magukat egy gyenge amerikai elnökkel”. Obama, jegyzi meg a brit lap, korábban lemondta találkozóját Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnökkel, miután az utóbbi „kurafinak” nevezte.

 

PRESS TV

Több ezren tüntettek Athénban a NATO háborús uszító politikája ellen. A tüntetők a belvárostól a görög parlamentig, az EU athéni kirendeltségéig és végül az USA athéni nagykövetségéig meneteltek. Azt kiabálták, hogy „Az EU és a NATO háborús szövetség”. Tiltakoztak az EU és az amerikaiak szíriai háborús beavatkozása ellen is.

*             *             *

Ali Akbar Velajati, Ali Hamenei legfőbb iráni vezető főtanácsadója kijelentette, hogy Irán minden esetben kizárólag egy szuverén ország törvényes kormánya kérésére nyújt segítséget és Irán megváltoztathatatlan politikája a törvényes kormányok támogatása.

 

FOCUS

Felfüggesztett szabadságvesztés erőszakolóknak – hogyan aludhat ez a bíró? címmel a német hetilap arról számol be, hogy Hamburgban egy most hozott ítélet ismét bebizonyította: nem az enyhe törvényekkel vagy a rossz rendőri munkával van a baj, hanem a bírókkal, akik úgy bánnak szörnyű fiatal bűnelkövetőkkel, mintha csak egy nyalókát loptak volna el egy szupermarketből. Négy, 14 és 21 év közötti fiatal erőszakolt meg egy 14 éves lányt és ennek során hüvelyébe toltak egy üveget és egy zseblámpát. Az egyik közülük mindezt még mobillal rögzítette is.

 

HAARETZ

Oroszország minden erőfeszítés nélkül korlátok közé szorította a Közel-Kelet legerősebb légierejét címmel a lap arról számol be,  hogy a Szíriában elhelyezett új orosz légvédelmi rendszerek (S-300 és S-400) képesek minden egyes izraeli harci repülőnek a nyomon követésére felszállása pillanatától kezdve és így azoknak korlátozni tudja a hadműveleti szabad mozgását a libanoni Hezbollah ellen. Az orosz légvédelmi rakéták hatótávolsága 380 km, ami azt jelenti elérik Libanont, Törökország és Jordánia nagy részét, a Földközi-tenger keleti részét egészen Cipruson túl, Irak kis részét és Izraelt egészen a Negev sivatag északi részéig.

 

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »