Rendkívüli állapotot hirdettek Odessza megyében

A régiót ért természeti csapás miatt rendívüli állapotot hirdettek Odessza megyében – jelentette be Mihail Szaakasvili, a térség kormányzója.

Az erős szél, a kidőlő fák és villanyoszlopok miatt hárman meghaltak a régióban, köztük egy 11 éves gyermek. Több mint 100 településen nincs áram. A megye déli területein a heves esőzések miatt házak kerültek víz alá – írja a Kárpátalja hetilap internetes változata.

A megyei állami adminisztrációban szükséghelyzeti vezérkart hoztak létre. A hatóságok azt javasolják, hogy az iskolákban szüneteltessék a tanítást, és az érintett szolgálatok, valamint a létfenntartó rendszerek működését biztosító szakemberek kivételével korlátozzák a megjelenést az állami intézményekben a természeti csapás által érintett járásokban. Egyben arra kérik a lakosságot, hogy lehetőség szerint ne hagyják el otthonaikat, amíg alább nem hagy a szél.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Két ember meghalt, hárman pedig megsérültek a rossz időjárás miatt OdesszábanTombol az időjárás OdesszábanA viharos tengerben fürdenek Ukrajnában (videó)Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Odessza, vihar, időjárás, Ukrajna, ukrajnai hírek, rendkívüli állapotForrás: Kárpátalja


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »