Rendezőt cseréltek a Zsivány Egyesnél?

Rendezőt cseréltek a Zsivány Egyesnél?

Közel sem biztos, hogy sincs baj az első önálló Star Wars-filmmel.

Amint arról mi is beszámoltunk májusban, a decemberben mozikba kerülő első önálló Star Wars-film bizonyos jeleneteit újra kellett forgatni. Akkor arról szóltak a hírek, hogy akár a film negyven százalékával is gondok lehetnek, az új részek leforgatása pedig másfél hónapig tart.

Mindenki elismerte, hogy újraforgatnak jeleneteket, de a készítők azt sugallták, ez csak rutineljárás, ami minden hollywoodi szuperprodukciónál lezajlik. Mads Mikkelsen – aki a főhős Jyn Erso (Felicity Jones) édesapját alakítja – például azt mondta, csupán egy napig forgat a stábbal. Dicsérte a rendezőt, Gareth Edwardsot is, aki szerinte „megpróbált olyan kis helyzeteket kreálni, amelyek igazinak tűnnek – ahol valósághű jeleneteket tudtunk eljátszani. És azt hiszem, ez volt az egyetlen járható út”. A júliusban tartott Star Wars Celebration Europe-on is úgy tűnt, minden rendben van, hiszen a rendező is részt vett a Zsivány Egyes-panelen – még arról is sztorizgatott, hogy George Lucas is meglátogatta őket a forgatáson (a panelről hosszasan meséltünk itt, magyar plakátot és feliratos kisfilmet itt talál).

Gilroy a képben

Erre jött Mike Fleming Jr., aki Peter Barttal közösen jegyzett cikkében ezt írta a mindig jól értesült Deadline Hollywoodon:

„Legalább olyan szigorúan őrzik a Star Warsszal kapcsolatos információkat, mint a Fort Knox-i aranykészletet, de megtudtam, hogy a Zsivány Egyes pótforgatásán nem Gareth Edwards, hanem Tony Gilroy állt a kamerák mögött.”

Az Origo által kiszúrt mondatoknak lehet valóságalapja, hiszen a Disney is elismerte Gilroy alkalmazását. Azonban ők azt állították, hogy a Zsivány Egyes első változatának elkészültét követően Gilroy tanácsokkal látta el Gareth Edwardsot, emellett a pótforgatás során rögzített jelenetek megírásába is belefolyt. Ugyanakkor Edwards „félreállításának” ellentmond, hogy a rendező jópofizott Kathleen Kennedy producerrel az SWCE-n.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »