Rémisztő hírek keringenek a riói olimpiáról

A sportolóknak és turistáknak is meg kell gondolniuk, megéri-e az életüket kockáztatni azzal, hogy részt vesznek a riói olimpián – írja egy rémisztő információkat tartalmazó tanulmányra hivatkozva a Reuters

Az ígéretek ellenére nem csökkent, hanem nőtt az erőszak a Riót körülvevő szegénynegyedekben és nem veszik elég komolyan a Zika-vírus okozta fertőzésveszélyt – eddig ez volt a két fő érv az olimpia. A napi.hu idéz a Reuters birtokába került, két nem nyilvános tanulmányból, amelyekből az derül ki, hogy a környék az antibiotikumoknak ellenálló szuperbaktériumokkal fertőzött. A szuperbaktériumok az elégtelen szennyvízkezelés miatt keletkeztek, majd bekerültek a folyóvizekbe. A riói rendezők azt ígérték, hogy a játékok idejére a város szennyizének 80 százalékát begyűjtik és megtisztítják, ám az AP megrendelésére készült felmérés szerint ezt nem tartották be. Így az említett versenyszámok sportolói szennyvíznek minősülő vízben lesznek kénytelenek versenyezni.

A várost és a versenyek helyszíneit összekötő metróvonalon 50 nappal a játékok előtt még csak a falak burkolásánál tartanak. A szervezők persze azt ígérik, hogy négy nappal a kezdés előtt átadják a vonalat, ám szakértők keveslik a tesztelésre rendelkezésre álló időt.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Kivégezték a kabalaállatot, agyonlőtték az olimpiai láng mellé láncolt jaguártOrosz atléták nem indulhatnak az olimpiánPutyin igazságtalannak érzi, hogy kizárták az összes orosz könnyűatlétát az olimpiárólRovatok: KülföldTelepülés: BrazíliaCímkék: külföld, Brazília, erőszak, Rio de Janeiro, sportolók, 2016-os olimpiaForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »