Rekordszámú résztvevő a 9. Tour de Zalakaroson

Rekordszámú résztvevő a 9. Tour de Zalakaroson

Rekordszámú résztvevő, csaknem 1500 amatőr kerékpáros tekerte le a 9. Tour de Zalakarost. A verseny jótékonysági célt is szolgált. A szervezők egy súlyos agykárosodást szenvedett kisfiú külföldi gyógykezelésére gyűjtöttek adományokat.

9. alkalommal rendeztek meg idén Tour de Zalakarost. „A kerékpár külön egy kedvenc sportág, a városban nagyon sokan futnak, nagyon jó területeink vannak, nagyon jó pályáink, és nagyon sokan kerékpároznak is, nagyon jó kis távok vannak, amely tényleg egy-egy kört megtéve olyan távolságok, amiben már érdemes elindulni” – mondta Czirákiné Pakulár Judit, Zalakaros polgármestere.

A verseny egyben jótékonysági akció volt. A szervezők a Kis Túlélő Alapítvánnyal közösen egy kisfiú számára gyűjtöttek adományokat. Zalka Noel 2008-ban szenvedett súlyos agykárosodást egy buszbalesetben. Ő most élete első kerékpárversenyét egy speciális járművel, úgynevezett visziklivel teljesítette egy építőipari cég csapattagjaként.

„A kis Noelt ezen a versenyen elvisszük magunkkal, 33 km-en keresztül, hogy egy élményt szerezzünk neki, illetve felhívtuk az összes kapcsolatunk figyelmét arra, hogy ezt az alapítványt támogassák” – mondta Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

A Tour de Zalakaros ma már az ország egyik legnépszerűbb országúti kerékpáros versenye. „A kis forgalmú utak, a szállásinfrastruktúra, a fürdő, a rengeteg attrakció, Kis-Balaton, kalandpark, biztos vagyok benne, hogy nem sok ilyen hely van az országban, ahol így meg lehet rendezni egy versenyt, aminek a legfontosabb része, hogy a résztvevők biztonságban legyenek. Egy főútvonalat nem használhatnak az amatőrök, van rengeteg kerékpárút, főleg rövidtávon, ami alkalmas arra, hogy biztonságosan közlekedjenek a kisgyermekes családok, úgyhogy azt hiszem, hogy ez az évek alatt be is bizonyosodott, hogy alkalmas a térség erre” – nyilatkozta Jankovics Ferenc, a Tour de Zalakaros ötletgazdája.

A próbázók 33, 60, és 127 km-en teljesíthették a távokat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »