Rekordszámú magyar versenyző az Eb-n

Rekordszámú magyar versenyző az Eb-n

Negyvenhét országból, mintegy 750 versenyző érkezik Hódmezővásárhelyre a július 6-a és 10-e között megrendezendő 43. Arena Junior Úszó Európa-bajnokságra. A versenyre a magyar csapat rekordot jelentő, 68 versenyzővel nevezett.

„Jövőre, ugye, felnőtt vb van, és ez trambulin a felnőtt vb-hez, ami Budapesten és Balatonfüreden kerül megrendezésre, aztán pedig 2019-ben ifjúsági világbajnokságot rendezünk. És bízom benne, hogy 2020-ra pályázunk már az Európa-bajnokságra, erről pont pénteken döntenek, mert komolyan vesszük azt a jogos igényt, hogy az a fantasztikus uszoda, amely a Duna-parton most naponta látjuk, hogy milyen ütemben fejlődik, az ne legyen kihasználatlan” – mondta Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

A Gyarmati Dezső Sportuszodában a kontinenstornára bemelegítő medence épült, a világítást és a hangtechnikát pedig korszerűsítették.

„15 évnyi összefogás és 15 évnyi kemény munka, a vásárhelyi adófizető polgárok áldozatvállalása kellett 2002-ben, hogy az akkori kormányváltás után is meg tudjuk építeni először ezt az ötvenméteres fedett uszodát, majd hozzáépítettünk még létesítményeket. Ma itt két ötvenes versenymedence van, van egy előkészítő és van egy harminchármas versenymedence” – mondta Lázár János országgyűlési képviselő.

Gyurta Dániel olimpiai, világ- és Európa-bajnok mellúszó, a junior Eb arca bízik abban, hogy 2024-ben Magyarország rendezheti az olimpiát, amelyen esélyesként állhatnak majd rajthoz a mostani fiatalok.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »