Rekordot dönthet a Saul fia a romániai mozikban

A Saul fia válhat a legnézettebb magyar filmmé a romániai mozikban: pénteki bemutatója óta már több mint 7500-an nézték meg. 

saul fia foto ziuadecj_bMolnár Levente színész a Saul fia kolozsvári bemutatóján

A Cinemagia.ro filmes portál által közölt adatok szerint az Oscar-díjjal kitüntetett magyar filmet a bemutatása utáni első hétvégén több mint 6400-an látták. A Saul fia a 11. helyen áll a romániai országos listán a jegybevételek alapján.

A filmet forgalmazó Transilvania Film városokra lebontva is közzétett nézettségi adatokat egy közösségi oldalon. Ezek szerint Kolozsváron volt a legnagyobb érdeklődés a film iránt, az erdélyi városban több mint 2260 néző volt kíváncsi a filmre. Második helyen Marosvásárhely áll, ahol több mint ezren nézték meg.

A Filmtett.ro szerint a Fehér Isten volt a legutóbbi magyar film, amely tavaly bekerült a romániai mozikba. A Mundruczó Kornél által rendezett alkotásnak több mint 3400 nézője volt. Az elmúlt tizenöt évben összesen tizenöt magyar filmet vetítettek romániai filmszínházakban a Saul fiával együtt. A legnagyobb nézettségűnek a 2002-ben bemutatott Valami Amerika bizonyult, amelyet csaknem 8250-en láttak. 


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »