Rekordnyereményt vitt el egy német lottózó

Minden idők legnagyobb németországi lottónyereményét viheti haza egy német fogadó, aki 90 millió eurót (27,5 milliárd forintot) nyert az Eurojackpot lottón pénteken.

A tizenhét európai országban, köztük Magyarországon elérhető lottón ez a legnagyobb nyerhető összeg. Eddig háromszor érte el a maximumot a főnyeremény, de a mostanival együtt eddig csak kétszer ütötték meg, először egy cseh lottózó 2015 májusában.

A német Westlotto közlése szerint egy, a Fekete-erdőben lakó, baden-württembergi lottózó vásárolta az őt dúsgazdaggá tévő szelvényt az utolsó napon, pénteken, és összesen 20 eurót költött a szerencse megkísértésére.

A nyertes az automata Quicktipp ajánlatát mellőzve önmaga tippelte meg helyesen a 7-es, 10-es, 25-ös, 39-es, 42-es számot és a két pótszámot, a 3-ast és a 6-ost.

Adómentesen kapja meg

A nyertesnek három éve van arra, hogy jelentkezzen a nyereményért, amelyet adómentesen utalnak át neki.

Az Eurojackpoton 1:95 millióhoz az esély a főnyereményre.

Németországban az eddigi legnagyobb nyeremény 84,8 millió euró volt, azt augusztus elején nyerte egy hesseni lottózó.

Több helyes tipp is volt

A fekete-erdei lottózón kívül nyolc másik fogadó – öt német, két finn és egy holland – lett milliomos a pénteki helsinki húzás után: ők fejenként 2,8 millió eurót (857 millió forintot) kapnak, mivel helyesen tippeltek meg öt plusz egy számot.

A világ eddigi legnagyobb, 1,568 milliárd dolláros (437 milliárd forintos) lottónyereményét az Egyesült Államokban ütötte meg az év elején három fogadó, az európai rekord 190 millió euró (58 milliárd forint).


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »