Rejtély, miért gyújtotta fel magát az erdélyi színésznő

Felgyújtotta magát hétfőn egy nő a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal előtt. Egyelőre nem tudni, hogy miért öntötte le magát benzinnel, majd gyújtott tüzet.

A 47 éves nő korábban a helyi román nyelvű Andrei Muresanu Színház színésznője volt. Most benzint öntött a ruhájára és meggyújtotta magát. Elsőfokú égési sérüléseket szenvedett a mellkasán és mindkét karján, ezért a brassói sürgősségi kórházba szállították. A rendőrség szóvivője azt mondta, hogy egyelőre csak próbálják kideríteni, mi késztette a nőt tettére.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere az MTI-nek elmondta, hogy az elmúlt héten hosszas telefonbeszélgetést folytatott a nővel, aki 2010-ben felmondott színházi állásából. A színésznő azt kérte tőle, hogy járjon közben újbóli alkalmazása érdekében.

“Elmondtam neki, hogy a színház közintézmény… Ha meghirdetnek egy állást, akkor jelentkezhet, és ha őt tartják a legjobbnak, akkor biztosan fogják alkalmazni” – idézte fel a polgármester.

Antal Árpád úgy tudta, hogy a városháza portása vette ki a nő kezéből a benzines palackot. A polgármester elmondta, hogy a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházat és az Andrei Muresanu Színházat is a város tartja fenn, ezek azonban önálló intézményekként működnek.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Felgyújtotta, majd összevagdosta főnökét a férfiFelgyújtottak egy nőt New Yorkban, mert muszlimRovatok: KékfényTelepülés: RomániaCímkék: kékfény, krimi, felgyújtotta magát, Erdély, öngyilkossági kísérletForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »