Régi fotók kerültek elő Szijjártóról! Ehhez mit szól a kormánypárti média?

A 888.hu nevű állami százmilliókkal kitömött hírportál-paródia napok óta pörög azon, hogy a Jobbik pártalapítványa támogatásban részesítette a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat, mely szerintük egy szélsőséges szervezet.

Minderre a legfőbb bizonyítékuk, hogy a HVIM egy rendezvényén megjelent egy Hitlernek töltözött férfi, aki viszont sem a Jobbiknak, sem a HVIM-nek nem tagja.
 
A Jobbik Sajtóosztálya újságírói megkeresésre közölte:

 
„A Jobbik Magyarországért Alapítvány a Hatvannégy Vármegye Alapítványnak célhoz kötötten juttat támogatást, a juttatással a Hatvannégy Vármegye Alapítvány szigorú elszámolással tartozik. Ilyen jellegű támogatást kapott például a Rózsa Sándor és a magyar mondavilág szoborcsoport, nemzeti kiadványok megjelentetése vagy épp a Székely Sziget és a Magyar Sziget fesztiválok megrendezése.”

Hírdetés

 
Utóbbi rendezvényt egyébként korábban a Fidesz egyáltalán nem tartotta vállalhatatlannak – sőt. Előkerült egy 2004-es fotó, melyen látható, hogy Szijjártó Péter jelenlegi külügyminiszter meghívott előadóként szerepelt a Magyar Szigeten, a képen épp Toroczkai László mellett foglal helyet.
 


 
Ráadásul nem is egyszeri eltévelyedésről van szó, Szijjártó már 2003-ban is tiszteletét tette a Magyar Szigeten, mint az az alábbi képeken látható.
 


 
A 888.hu újságírója egyébként Lázár János véleményét is megkérdezte a mai kormányinfón arról, hogy mit szól a Jobbik „szélsőséges szervezetnek juttatott támogatásához”, ám a miniszter azt mondta, a pártok költekezésének vizsgálata az Állami Számvevőszék hatáskörébe tartozik, a szélsőséges szervezeteket pedig már betiltotta a kormány.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »

Hírek

Legújabb hírek