Reggelente nem a Metropolt, hanem Habony napilapját nyomják majd az utasok kezébe

Habony Árpád és Győri Tibor közös médiacége, a Modern Media Group (MMG) legújabb terméke, a napi Lokál a tervek szerint június 6-án jelenik meg – írja a Népszabadság.

A 150 ezres példányszámú ingyenes napilap fenntartása éves szinten legalább másfél milliárd forintba kerül majd, ami azért nagyszerű hír az adófizető kétkezi munkások számára, mert a költségeket a sajtóértesülés szerint jórészt állami hirdetésekből fogják fedezni.

Mint ismeretes a BKK korábban felmondta a 17 éve tartó együttműködést a Simicska Lajos üzlettársa, Fonyó Károly tulajdonában lévő Metropollal A BKV most elismerte, hogy Habony kiadója azzal az ajánlattal kereste meg a közlekedési vállalatot, hogy a metróállomásokon, HÉV- és villamosmegállókban terjeszthesse a napi Lokált. A BKV jelenleg az ajánlat „megvizsgálásánál” tart. A BKV hozzátette:

az ügylet bérbeadás, nem beszerzés, ezért szerintük nem is közbeszerzés-köteles.

Ez azért különösen cinikus, mert a Metropol annak idején azért lett kitiltva a metró területéről, mert állítólag a BKV pályáztatás útján akarja értékesíteni a területet, ugyanis a BKV Zrt. ingatlanhasznosítási szabályzata elsődlegesen a pályáztatás útján történő hasznosítást írja elő.

Egyébként tárgyalások folynak a MÁV-nál és a Volánnál is.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »