Rasszista Orbán kutyáknak nevezte a rendőröket a dühöngő nekem mindent szabad

Jogerősen kilenc hónap börtönre ítélte a Szekszárdi Járásbíróság a 39 éves Vízváron bejelentett, de Szekszárdon hajléktalan életmódot folytató vádlottat garázdaság és három rendbeli becsületsértés vétsége miatt. A bíróság a büntetés végrehajtását egy év próbaidőre felfüggesztette, s megállapította, hogy addig pártfogó felügyelet alatt áll, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

Magyar Menedék - Badiny

A férfi már többször volt büntetve: Kaposváron garázdaság miatt 10 hónap fogházat kapott, és elrendelték a Nagykanizsán korábban kiszabott és felfüggesztett 8 hónap fogházbüntetés végrehajtását. A vádlott bár nőtlen, három kiskorú gyermekéről kellene gondoskodnia. Szakképzettsége, állandó jövedelme azonban nincsen, alkalmai munkákból tartja fenn magát.

Tavaly február 10-én este tíz óra körül a megyeszékhely belvárosában, a Garay téren a vádlott részegen szidalmazta a vele egy társaságban lévő nőt, aki erre elszaladt. A férfi azonban utána futott, közben a zsebéből kiesett a telefonja. Amikor a szintén velük lévő férfi felvette és visszaadta, azzal gyanúsította, hogy el akarta lopni a készüléket. A vádlott tovább dühöngött és hangoskodott, majd már a Béla király téren olyan erővel rúgott bele egy autó motorházának tetejébe, hogy az behorpadt. A másik férfi hiába próbálta csitítani, a vádlott ellene támadt, arcul ütötte és a lábába rúgott. A velük lévő nő ekkor értesítette a rendőrséget.

Három járőr érkezett a helyszínre, akiket a vádlott folyamatosan sértegetett, rasszista Orbán kutyáknak nevezte őket, majd a nála lévő pénzt a földre szórta és azt ordította, hogy elvették tőle. A szalonképtelen és nyomdafestéket nem tűrő kifejezések közt az is szerepelt, hogy el fogja vágni a torkukat. A randalírozást még a rendőrségi kihallgató helyiségben is folytatta.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »