Rasmussen a sérülések ellenére is bizakodó

Rasmussen a sérülések ellenére is bizakodó

A sérülések ellenére is bízik a jó Európa-bajnoki szereplésben a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Kim Rasmussen jelenleg 6 játékosára sem számíthat a december 4-én rajtoló svédországi kontinens-tornán.

„Így már összesen 6 olyan játékos van, aki sérüléssel bajlódik. Tekinthetünk erre a helyzetre úgy mint problémára, és úgy is, mint lehetőségre. Én így dolgozom, szeretem az ilyen kihívásokat. Persze edzőként azt szeretem, ha mindenkire számíthatok, de így is készen állunk. Van 16 nagyon jó játékosom és ezt láthattuk Romániában is. De persze nem hiányzik több sérülés” – hangsúlyozta a Magyar Női Kézilabda–válogatott szövetségi kapitánya.

A 44 éves dán szakember szerint a csapat erejét jól mutatja, hogy a kulcsjátékosok nélkül is, idegenben sikerült nyerni Románia ellen, ami nagy lökést adhat a december 4-én rajtoló svédországi EB-re. Teher nem nyomja majd a játékosok vállát, Kocsis Máté, a szövetség elnöke ugyanis bejelentette: nincs helyezésbeli elvárás a kontinenstornán.

„Elsősorban az volt a cél, hogy kinyílvánítsuk, hogy ennek az Európa-bajnokságnak kisebb tétje van, mint annak amire Kim Rasmussen szerződött ide Magyarországra, az pedig a tokiói olimpia. Négy évre adtunk neki bizalmat és nem szerettük volna egyébként egy olyan világversenyen, amelyik nem is kvalifikál semmilyen további részvételre olyan terhet rá és a csapatra rakni, ami ennyi sérülttel, ilyen rossz tavalyi előzményekkel indokolatlanul nagy terhet jelentett volna” – hívta fel a figyelmet Kocsis Máté.

Ha a lányok az első 8-ban végeznek az EB-n, akkor 10 és 50 millió forint közötti prémiumot oszt szét a teljes csapat között a szövetség. A sikeres szereplésben kulcsfontosságú lehet Görbicz Anita formája, aki a sérülések miatt egyedüli irányító maradt a keretben.

„Tényleg ez egy nagy kihívás így, ezzel a rengeteg sérüléssel, hiszen nem így vágtunk neki a felkészülésnél. De az a dolgunk, hogy ezeket megoldjuk. Ezért dolgozunk egész évben. Én úgy gondolom, hogy akik itt vagyunk képesek vagyunk rá. Azt is el lehet mondani, hogy az újonc játékosoknak ez egy nagyon nagy lehetőség, hogy bizonyítsanak. Rájuk még nem készülnek annyira. Az emlékeimben az van, hogy ilyenkor mindig egy nagyon jó eredményt tudtunk elérni” – mondta a válogatott kézilabdás.

A magyar női kézilabda-válogatott Malmö-ben játsza majd a csoportmérkőzéseit. Görbiczék Montenegróval, Dániával és Csehotszággal kerültek azonos csoportba. Az első találkozót pedig a december 5-én a csehek ellen vívják.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »