Rálőttek a Zsolnay tulajdonosának az irodájára

Rálőttek a Zsolnay tulajdonosának az irodájára

Lövést adtak le ismeretlenek hétfőre virradóra Budapesten a pécsi Zsolnay Zrt. többségi tulajdonosának irodájára, senki nem sérült meg – írja a Bama.hu.

Bachar Najari, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. többségi tulajdonosának irodájának ablakát érte a lövést.

A szír-svájci üzletember felesége Cséplő Petra, aki a Zrt. igazgatóságának elnöke a Bama.hu-nak azt mondta, hogy szerintük az esetnek köze van ahhoz, hogy kedden nemzetközi sajtótájékoztatóra készülnek , ahol komoly bejelentéseket is kívánnak tenni a Zsolnay-gyár körül kialakult helyzetről, így figyelmeztetésnek tekintik az esetet.

Cséplő Petra leszögezte, hogy szerencsére senki sem tartózkodott az irodában, így nincs sérült, de ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek.

Felvétel

Hétfő reggel a Pécsi Újság.hu szerkesztőségébe egy titokban rögzített hangfelvételt juttattak el: „A felvételen állítólag a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. egyik vezetője, valamint egy ismeretlen telefonáló nő beszélget arról, hogy lehetséges-e – és ha igen, akkor miképpen – számla nélkül is Zsolnay-porcelánokat vásárolni a gyárban, és szállítói papírok nélkül kivinni azokat. Az állítólagos Zsolnay-vezető a felvétel szerint elzárkózik a kérés teljesítésétől, de azt hozzáteszi, hogy erre Bachar Najarinak, a cég többségi tulajdonosának lenne lehetősége, mivel ő a tulajdonos, ezért az ő autóját nem fogják átvizsgálni kilépéskor. A felvételen az is hallható, hogy a telefonáló nő arra hivatkozik, hogy egy Dezső keresztnevű férfi már megbeszélte előzőleg, és éppen Bachar Najarival, hogy lehetséges a számla nélküli vásárlás.”

A felvétel eredetisége egyenlőre nem bizonyított.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »