Raktáros lophatott képviselői laptopokat a Parlamentből

Nyolcvanhat számítástechnikai eszközt tulajdonított el a gyanú szerint egy raktáros a Parlamentből és a Képviselői Irodaházból.

Nyomoz a rendőrség a Fidesz-frakciótól ellopott hét vadonatúj laptop ügyében – írja nyomozati anyagokra hivatkozva az Átlátszó. Március 3-án érkeztek meg az összesen 1,75 millió forint értékű eszközök, de egy hónappal később már nem tudták igénybe venni azokat a frakciótagok.

Úgy bukkantak nyomra, hogy egy hirdetési oldalon megtalálták az egyik ellopott laptopot. Az eladó egyik ismerőse, egy nő a Képviselői Irodaház raktárosaként dolgozott, őt később összesen mintegy nyolcvanhat számítástechnikai eszköz (a 7 laptop, emellett 74 asztali gép és 5 monitor) eltulajdonításával gyanúsították meg.

Nem vizsgálják őket

A nő 2011 szeptemberétől idén februárig dolgozott a Parlamentben, onnan ment át a Képviselői Irodaházba, a gyanú szerint 2015 októbere és 2016. január 31. közötti időszakban hozta ki a gépeket, így minden nap legalább egyet. A raktárosok csomagjait egyébként csak befelé menet vizsgálják meg a Képviselői Irodaházban, kifelé jövet nem – írja az Átlátszó.

A nő ügyvédje, Galsa Péter a portálnak elmondta: szerinte a tavalyi nagy leltározásnál hiányzó tételeket próbálják rásózni ügyfelére. Emellett szerinte nem lehetett volna feltűnés nélkül nagy asztali számítógépeket és monitorokat kihozni a raktárból.

Átcsusszant az átvilágításon

A portál szerint munkások is lehettek a tettesek, ugyanis a laptopokat eladó személy testvére a Parlament lakatosműhelyében dolgozik, és ő felügyelte a raktárban folyó cső- és vezetékcseréket. A munkásokat állítólag senki sem ellenőrizte, a munka helyszínéül szolgáló alagsor pedig nincs bekamerázva.

A lakatosműhelyben dolgozó férfi ráadásul büntetett előéletű, mégis átcsúszott a B-típusú nemzetbiztonsági átvilágításon – véli Galsa Péter ügyvéd. A BRFK közlése szerint a nyomozás határideje június 5-e, de ez meghosszabbítható.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »