Rákóczira emlékező teljesítménytúra lesz most vasárnap

Rákóczira emlékező teljesítménytúra lesz most vasárnap

Július 31-én rendezik meg a Magyar Hősök Túrasorozat keretében a II. Rákóczi Ferenc Emléktúrát, amely különböző hosszúságú túrákkal várja az túrázni vágyókat. Az útvonalak minden esetben Budapest II. kerületéből indulnak, és oda is érnek vissza. 

A teljesítménytúrára, vagy csak szép környezetben való kikapcsolódásra vágyó túrázók 50, 40, 30, 20 és 10 km-es távokon is elindulhatnak, attól függően, hogy ki mennyire érzi magát felkészültnek. Mindegyik túra ugyanonnan indul, a II. kerületi, Kapy u. 52. szám alatt található Tina Pékség és Cukrászda mellől. A leghosszabb távon reggel 7 és 9 között lehet elindulni, míg a többire 8 és 10 között kell vállalkozni. A szintidő a távtól függően 5 és 13 óra is lehet, a szintemelkedés pedig 458 métertől egészen 2079 méterig terjedhet.
 


 
A szervezők tájékoztatása szerint a túraútvonalon megfelelő mennyiségű és minőségű ellátmányra számíthatnak a résztvevők, de tekintettel a maximális 34 fokos hőmérsékletre, a legalább két liter víz szerencsés, ha ott lapul a hátizsákban.
 
Az ellátmányt, az emléklapot és kitűzőt, valamint a túraútvonal jelzéseit, az ellenőrző pontok kialakítását a szervezők egy minimális (a távtól függően 1200-2000 forint közötti) nevezési díjért cserébe biztosítják. Ezt a helyszínen van lehetőség kifizetni, viszont a kitűző és emléklap helyszínen való átvételéhez ajánlott előzetesen regisztrálni

“Kulturális missziónk keretében, olyan magyar hősök emlékére szervezünk túrákat, akik lángoló hazaszeretetük miatt váltak az idők végezetéig halhatatlanná”

– olvasható az Attila Unokái néven futó honlapon, amelyen a szervezők további fontos információkkal látják el a túrázni készülődőket. 
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »