Rágalmazásért perel a Magyar Úszószövetség

Rágalmazásért perel a Magyar Úszószövetség

Peres útra terelődik a magyarországi úszóvita: a sportági szövetség (MÚSZ) és annak elnöke, Gyárfás Tamás rágalmazás és hitelrontás vádjával citálja bíróság elé Németh Zsolt korábbi nyílt vízi szövetségi kapitányt és Szabó József olimpiai bajnokot. 

gyarfee44_bGyárfás Tamás (fotó: Origo.hu)

A szerdán kiadott közlemény alapján a szövetség Némethet azon nyilatkozata miatt pereli be, miszerint a testület a támogatásokkal „megvásárolja” a közgyűlési szavazatokat, míg Gyárfás Szabó ellen tesz jogi lépéseket egy interjúban mondottak miatt. Szöul olimpiai bajnoka a MÚSZ volt alelnökeként egyebek mellett azt állította, hogy Gyárfás a múltban jutalékot vett fel a megkötött szponzori szerződések után. A MÚSZ és elnöke mindegyik nyilatkozatot cáfolta és „nyílt hazugságnak” nevezték az ellenük felhozott vádakat.

A sportszövetséget körül kialakult parázs vitát az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, Hosszú Katinka indította el. A mögé felsorakozott válogatott sportolók és edzők közös állásfoglalásban szorgalmaznak „rendszerváltást”, amelyhez szerintük elmaradhatatlan lenne az immár húsz éve regnáló Gyárfás Tamás lemondása. Időközben a sportért felelős államtitkárság is támogatásáról biztosította a versenyzőket és a helyzet mihamarabbi megoldására szólította fel az érintetteket. A MÚSZ szerint ugyanakkor a sportolók „tévúton” járnak, és az elmúlt évek eredményeivel cáfolta a felhozott vádakat. A vezetőség mindezidáig elzárkózott a lemondástól. 


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »