Rábukkantak az Iszlám Állam egyik legnagyobb fegyverraktárára

Rábukkantak az Iszlám Állam egyik legnagyobb fegyverraktárára

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet egyik legnagyobb, több mint 12 ezer különféle robbanószerkezettel teli fegyverraktárára bukkantak az orosz hadsereg tűzszerészei Palmüra aknamentesítése közben – közölte a Russia Today orosz hírtelevízió az internetes honlapján.

A kép illusztráció / forrás: szatmar.ro

A raktárt, amelyet jól álcáztak az iszlamisták, az orosz hadsereg tűzszerészeinek különleges felszerelésével, Urán 6 típusú aknamentesítő robotokkal és különlegesen kiképzett kutyák segítségével sikerült felfedezni – mondta Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Több mint 12 ezer robbanóeszközt, köztük nagy kaliberű aknavető gránátokat, ágyúlövedékeket, tankelhárító rakétákat, valamint különböző taposóaknákat távolítottak el a raktárból – tette hozzá.

A vezérőrnagy hangsúlyozta: ez az Iszlám Állam egyik legnagyobb fegyverraktára és az onnan származó robbanószerkezetekkel nemcsak Homsz tartományban, de Szíria-szerte követtek el terrortámadásokat a szélsőségesek. Palmürát március végén sikerült a Moszkvával szövetséges damaszkuszi rezsimnek visszafoglalnia, a város aknamentesítése ezt követően kezdődhetett meg. Jurij Sztavickij tábornok, az orosz hadsereg műszaki alakulatainak parancsnoka csütörtökön közölte: az orosz hadsereg tűzszerészei befejezték Palmüra ókori romjainak aknamentesítését, ugyanakkor a város lakónegyedeiben és a város repülőterének környékén folytatódik az aknakeresés.

Konasenkov szerint a robbanócsapdákkal védett fegyverraktárt a város határában találták meg. A vezérőrnagy megjegyezte, hogy majdnem ezer elektromos, illetve házi készítésű, rádió irányítású detonátort találtak, amelyeket különböző robbanószerkezetek előállításához használhattak. A robbanóanyagokat biztos helyre szállították hatástalanításra – tette hozzá.

 

MTI

The post Rábukkantak az Iszlám Állam egyik legnagyobb fegyverraktárára appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »