Quaestor-per: két napig ismertették a vádiratot

Quaestor-per: két napig ismertették a vádiratot

Két napig ismertette az ügyész az 1550 oldalas vádiratot a Quaestor-perben. A brókerház tavaly dőlt be, de a fizetésképtelenség már a 2000-es évek második felétől fennállt a vádhatóság szerint.

„E tevékenységükkel leplezték a Quaestor-csoport tényleges fizetésképtelen helyzetét is, valamint a befektetőknek értékesített Quaestor-kötvények valódi nagyságrendjét, így a számítástechnikai úton létrehozott, valóságban nem létező kötvények értékesítésének a tényét és a kötvényértékesítésből befolyt tényleges árbevételt, de az ügyfelektől jogtalanul eltulajdonított pénzeszközök és értékpapírvagyon nagyságrendjét is” – mondta a Fővárosi Főügyészség ügyésze, Földváry Csaba.

2006 végén már csaknem 40 milliárd forint volt a hiány, amely 4 milliárddal emelkedett évente. A Quaestor vezetői kötvénykibocsátással próbálták betömni a lyukat. De a cég jóval több értékpapírt bocsátott ki, mint amennyire engedélye volt, vagyis az ügyfelek egy része fiktív kötvényt kapott. A gyanútlan befektetők több mint 160 milliárd forintot bíztak a Quaestorra. A piramisjáték addig működött, amíg többen vettek kötvényt, mint amennyien eladtak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »