Quaestor-listát közölt az N1TV

A Jobbikhoz közeli N1TV nyilvánosságra hozott egy titkos listát, amelyen azok neve szerepel, akik a bedőlés napján vették ki pénzüket a Quaestorból.

A videóban emlékeztettek, hogy a csődbejelentés napján több mint 6,5 milliárd forintot vettek ki. A dokumentumokra hivatkozva azt állítja a televízió, hogy a legtöbbet, csaknem 4 milliárd forintot a Külgazdasági és Külügyminisztérium cége, a Magyar Nemzeti Kereskedőház „szipkázott ki” az utolsó napon, de volt olyan magánszemély is, aki több mint 400 milliót vett fel készpénzben. A riport szerint a táblázatokból kiderül, hogy sokan fülest kaphattak a bedőlésről, és bennfentes információkkal rendelkezett a Fidesz egyik korábbi tanácsadójának férje, Bolya Gábor Richárd, a Legfőbb Ügyészség korábbi sofőrje is.

A Legfőbb Ügyészség közleményben reagált a vádakra. Leszögezték: valótlanul jelent meg, hogy az ügyészség egyik gépjárművezetője, aki tavalyig a Legfőbb Ügyészségen dolgozott, 200 milliót vehetett ki a cégből a Quaestor-csőd napján. – A valóság ezzel szemben az, hogy a listán szereplő személyek közül egy névazonosságot mutató személy valóban dolgozott gépjárművezetőként a Legfőbb Ügyészségen, azonban – a hírekkel ellentétben – a munkaviszonya több mint öt évvel ezelőtt megszűnt, és azóta nem áll egyetlen ügyészi szervnél sem alkalmazásban – hívta fel a figyelmet a Legfőbb Ügyészség.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »