Putyin: Románia Oroszország célkeresztjébe kerülhet

Arra figyelmeztette pénteken Romániát és Lengyelországot Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy hamarosan “célkeresztben” találhatják magukat, a rakétapajzsok miatt – írja a Reuters.

“Ha tegnap Románia azon részein az emberek még nem tudták, mit jelent célkeresztben lenni, ma bizonyos lépésekre kényszerülünk a biztonságunk védelmében” – mondta Putyin athéni sajtótájékoztatóján, amelyet Alexisz Ciprasz görög miniszterelnökkel közösen tartott. “Ugyanez érvényes Lengyelországra is” – mondta. Azt nem pontosította, hogy milyen lépésekre gondol, ám hangsúlyozta, hogy nem övék lesz az első lépés, ők csak Washington esetleges akcióira válaszolnak.

Putyin szerint “mantraként” hajtogatták kifogásaikat a rakétapajzsokkal kapcsolatban, de “senki nem akarta meghallgatni őket”.

A deveselui rakétapajzsot néhány hete üzemelték be, és a lengyelországi is előkészületben van. A pajzs miatt több orosz tisztségviselő figyelmeztette vagy fenyegette már meg Romániát, ám ez az első alkalom, hogy maga Putyin beszél erről. (hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »