Putyin rendkívül veszélyesnek nevezte a külföldi alapítványok és intézetek részvételét az orosz közoktatásban

Az idei parlamenti és a 2018-as elnökválasztás előtt várhatóan újabb “információs támadások” érik majd Oroszországot – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy Joskar-Olából, Mariföld fővárosából a Rosszija 24 hírtelevízió által élőben közvetített fórumon.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

“Most (ellenfeleink) május 9-re (a második világháború európai befejezésének napjára) találnak ki valamit.

Aztán az állami duma megválasztására találnak ki valamit, aztán az elnökválasztásra. Ez száz százalék, ahogy nálunk mondják, nem kell ehhez jósnőhöz menni” – jelentette ki. Az elnök hangsúlyozta, hogy Oroszország sohasem hagyja elveszni szuverenitását. “Ha mindenbe belemennénk és csak helyeselnénk, akkor mindenki számára jók lennénk. Igaz, így fokozatosan elvesztenénk a jelentőségünket, és a jelentőségünk elvesztését, gondolom, a szuverenitásunk és a jövőre vonatkozó perspektívánk elvesztése követné. Ezt sohasem fogjuk megengedni” – mondta.

Putyin “rendkívül veszélyesnek” nevezte a külföldi alapítványok és intézetek részvételét az orosz közoktatásban. Úgy vélekedett, hogy Oroszországnak a haladás érdekében nyitottnak kell lennie az újra, de hangsúlyozta, hogy ezek az – általa konkrétan meg nem nevezett – alapítványok nem felelnek meg az orosz hagyományoknak és kultúrának.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »