Putyin orosz elnöknek igaza van!

Putyin orosz elnöknek igaza van!

A villamosenergia nem piaci termék! A kereslet, kínálat függvényében a piaci ár alakulását értelmezni, ilyen diagramokról következtetéseket levonni, a kufárok (villanykereskedők) szolgálatában áll, fogyasztó ellenében való cselekedett, a hazai fogyasztókat tekintve nemzetellenes szakértés.

Az villamos energia termelését és fogyasztását leíró differenciál egyenletet ismerő számára ez világos. Sajnálatos a MAGYAR ENERGETIKA szerkesztőbizottságának nem? Közgazdasági értelemben a kereslet az a árú mennyiség, amelyet a piac valamely időpontban meghatározott áron fölvenni hajlandó.

A villamosenergia termelés és a fogyasztás, a kereslet és a kínálat miden időpontban egymással egyenlő, a piacra jellemző formáról, hogy a kereslet és a kínálat találkozáskor alakul ki az ár nem igaz, a piactér kijelöltje minden „villanyórával” rendelkező fogyasztó/család, közülük senki sem mérlegeli, mikor, melyik szobában kapcsolja be a lámpát, csúcs vagy zsinór áron kapja a számlát.
Csak az állam által ellenőrzött ár lehet a megoldás, egyetlen és minden időpillanatban azonos minőségű termék a villany esetén.

Hírdetés

A több mint száz villamosenergia-engedélyest meg kell szüntetni, kiűzni őket, mint Jézus kiűzte a templomból a kufárokat.

Az elosztói engedélyesi tevékenység hosszútávon ne legyen profitorientált tevékenység, a jövedelemszerzésnek egyetlen hajóereje lehet a hálózatfejlesztés. Átviteli rendszerirányító kapja vissza a régi funkcióját a villamosenergia –termelői engedélyesekkel direkt kapcsolatba kerüljön.

Vlagyimir Putyin orosz elnöknek teljesen igazan, amikor civilizálatlannak tarja az európai energiaszabályozást! A reális zöldek teszik hozzá az orosz elnök véleményéhez az Európai Unió energiaszektorra vonatkozó direktívái szakmai melléfogás, teljesen hasonló a migráns javaslatával.

Az állami vállalatok térnyerése a múltban is a válságból való kilábolás eszköze volt, napjainkban az állami vállalatok térnyerése az energiaszektorban indokolt.


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »