Puszta kézzel fest bámulatos hiperrealisztikus jéghegyeket egy lány – VIDEÓ

Újabb titkot árulok el magamról azzal, hogy rajongok a hiperrealisztikus festményekért. Bámulatos egy sík felület előtt állva azt érezni, hogy ami előttetek van, az a színtiszta valóság, valójában pedig csak egy művész nagyon precíz munkája.

Ahhoz, hogy valaki teljesen élethű képeket fessen kell tehetség, nem is kicsi, és ez a képesség engem lenyűgöz. Nem vagyok másképp Zaria Forman munkájával sem, aki most tengerrel körülölelt jéghegyeket varázsol egy fehér vászonra.

Krétával dolgozik, és mindössze a tél színeivel, a kékkel, fehérrel és szürkével maszatolja az ujjaival a fehér felületet. Az egész csak az árnyékok és a fény játéka, mondaná, és én pont azért imádom a hiperrealisztikus festőket, mert nagyjából annyira tudok árnyalatokkal dolgozni rajzlapon, mint amennyire egy gyík átrepülni az óceánt: semennyire.

Zaria művészetének nem véletlenül a jéghegyek a témája, a brooklyni származású művésznő gyerekkorától kezdve sok helyen megfordult már, és nagyon foglalkoztatja az éghajlatváltozás problémája, így festményeivel is próbál rámutatni azokra a természeti szépségekre, melyek eltűnhetnek a Föld bolygóról.

Puha Andrea
vous.hu


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »