Pukli nem követett el bűncselekményt

Pukli nem követett el bűncselekményt

Egyelőre nem értesítették hivatalosan Pukli Istvánt az eljárás megszüntetéséről, a NOL viszont úgy tudja, nem nyomoznak már. Pukli az MNO-nak elmondta, el sem kellett volna kezdeni a nyomozást.

Bűncselekmény hiányában hétfőn megszüntették a Pukli Istvánnal szembeni nyomozást – tudta meg a Népszabadság Online. A feljelentést még a korábban fel-, illetve bejelentőként ismertté vált fideszes Tényi István tette közfeladati helyzettel való visszaélés gyanúja miatt: szerinte ugyanis a Teleki Blanka Gimnázium igazgatójának ténykedése miatt volt kénytelen felmondani az iskola egyik tanára. Tényi azt közölte, Pukli a polgári engedetlenség hirdetésekor nem kérte ki a tantestület véleményét, és „a felmondását leadó pedagógus veszélyesnek tartotta a megfogalmazásokat.”

Puklit a Nol szerint hivatalosan még nem értesítették sem a nyomozásról, sem az eljárás megszüntetéséről. Szerdán az ATV-ben arról beszélt, hogy a tanár azonnal távozni akart az iskolából, erre viszont csak közös megegyezéssel van lehetőség, míg felmondás esetén maradni kell még hatvan napig. „Nem hiszem, hogy bármit elkövettem volna. (…) Mondhatnám azt is, hogy komoly, névtelen feljelentés volt géppel írva, de nem volt névtelen” – jegyezte meg, utalva A Tanú című filmre. Korábban egyébként jó volt a viszony ezzel a pedagógussal, és szerepeltek is közösen, Pukli szerint pedig a tanár szerette volna ezt továbbra is folytatni, de aztán felmondott inkább.

Megkeresésünkre Pukli István elmondta: szerinte el sem kellett volna kezdeni a nyomozást, felesleges időpocsékolás volt csupán. Az ügyről elmondta: a pedagógus hozott egy döntést, és azt szokták mondani, aki menni akar, annak segíteni kell. Szerinte évente egy-két alkalommal minden iskolában előfordul ilyen, csak most épp nagyobb ügyet csináltak belőle. A folytatással kapcsolatban kifejtette: 11-én lesz tüntetés a Várkert Bazár előtt, de „nem lehet mindig magas energiaszinten tartani” a tiltakozásokat, így utána ősszel várhatóak majd a komolyabb akciók.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »