Pukli nem kért bocsánatot, sőt

Egyelőre nem térhet vissza a Teleki Blanka Gimnáziumba Bereczky Csongor. A volt angoltanár pénteken egyeztetett Pukli István igazgatóval. Március végén távozott az iskolából, miután vita alakult ki közte és az igazgató között a pedagógustiltakozásokról. Bereczky Csongor visszavételét petícióban kérték a szülők.

Látszategyeztetést tartott Pukli István – erről beszélt a Híradónak Bereczky Csongor, a Teleki Blanka Gimnázium egykori tanára. A pedagógus március végén hagyta ott a tantestületet, mert nem értett egyet a pedagógustüntetések során Pukli István nézeteivel és ennek hangot is adott.

Pukli István ezt nem nézte jó szemmel és a pedagógus elmondása szerint azt javasolta Bereczky Csongornak, hogy inkább mondjon fel. A szülők ezután petícióban kérték a tankerület vezetőjét, hogy helyezzék vissza az angoltanárt a pozíciójába, mert jó szakembernek tartják, akit a gyerekek is szeretnek.

A pedagógus azt mondta, visszamenne, ha Pukli István nem ingyen kampánynak használná az oktatás ügyét. Ha az igazgató nem az iskolában adná az interjúkat, ha nem oda hívná a sajtót, ha nyugodt körülmények lennének, szívesen visszamennék – mondta a Híradónak a tanár.

Pukli István ugyan hajlandó volt egyeztetni a visszatérésről, de a volt telekis tanár szerint ez csak látszat.

Bereczky Csongor arról is beszélt, hogy az egyeztetésen Pukli István részéről valódi megoldási javaslatot nem, csupán passzív agressziót tapasztalt.

“Pókerarca volt. Nem mutatott ki érzelmeket, csak a szeme járásából láttam azt, hogy inkább holtan szeretne engem látni.”

Csütörtökön egy másik egykori telekis tanár, Horváth Ádám beszélt arról a Híradónak, hogy Pukli István igazgatóként sokszor viselkedik agresszívan. Megalázza a beosztottait és kirohanásaival megkeseríti a tantestület életét – fogalmazott.

Bereczky Csongor most azt mondta: Pukli István nemcsak a tanárokat, hanem az iskola többi dolgozóját is többször megalázta négyszemközt vagy akár nyilvánosan. Hozzátette: az igazgató nem egy szörnyeteg, de ahogy fogalmazott, valóban sokszor elgurul a gyógyszere.

Bereczky Csongor azt mondta: továbbra is szeretne visszamenni a Teleki Blanka Gimnáziumba, de csak akkor, ha már nem a diákok látják kárát annak, hogy Pukli István egyre inkább politikai ügyet csinál a Tanítanék mozgalom tevékenységéből.

Az M1 Híradó szerette volna megkérdezni Pukli Istvánt, mi a véleménye a Bereczky Csongor által elmondottakról. Az M1 megkeresésére az adásig nem válaszolt.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »