Pukli: Akár Orbán Viktor is jöhet

Akár Orbán Viktorral is tárgyalna, de az oktatási államtitkárt és az emberi erőforrások miniszterét továbbra sem tekinti tárgyalópartnernek Pukli István.

A fővárosi Teleki Blanka Gimnázium igazgatója a Magyar Nemzetnek adott interjúban a szakszervezeteknek azt üzente: az erőt a Tanítanék Mozgalom képviseli, amely március 15-én megmutatta erejét. Pukli István nem fél attól, hogy tüntető tanárokat bocsátanak el állásukból.

Hosszú távon romboló hatása lesz

A  pedagógusok legfontosabb követelései nem bérkövetelések, bár kétségtelen, hogy néhány javaslatuknak vannak költségvetési vonzatai – mondta Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke Magyarország élőben című műsorunkban. A kormány által létrehívott szervezet vezetője nem tartja szerencsésnek a Tanítanék Mozgalom március 30-ára meghirdetett egy órás munkabeszüntetését.

„Én azt gondolom, hogy az iskolákban az, hogy pedagógusok mennek ki az óráról egy órára az utcára, ez hosszú távon az adott helyi közösségeknek is rombolja az erejét. Én leginkább ettől tartok, és iskolán belül lesznek olyan ellentétek, amelyek a hosszú távú munkában akadályozzák az embereket” – mutatott rá a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke.

Tekintse meg a Horváth Péterrel készült teljes beszélgetést:

A csütörtöki napon egyébként az oktatási államtitkár és a kancelláriaminiszter is jogszerűtlennek titulálta a március 30-ára meghirdetett tanársztrájkot. A kormány azon a napon folytatná az egyeztetést a Pedagógusok Szakszervezetével. Bővebben >>>


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »