Pufók etióp az olimpia új „úszósztárja”

Pufók etióp az olimpia új „úszósztárja”

Minden olimpiának megvannak a maga jelenségei. A rióinak például az a Robel Kiros Habte, aki nem épp úszóknál megszokott testalkattal ugrott vízbe a 100 méteres gyorsúszás előfutamain. Az már csak ráadás, hogyan is jutott el az olimpiáig.

„Boldog vagyok, mert ez az első versenyem az olimpián. Köszönöm Istennek” – nyilatkozta a Reuters riporterének az etióp úszó, Robel Kiros Habte. Eddig semmi különös nincs a történetben. Sokan életük legfontosabb eseményeként élik meg az olimpiai részvételt.

A versenyző mégis pillanatok alatt az internetezők hatalmas kedvence lett, hiszen olyan testalkata van, amivel sokan azonosulni tudnak. A sportoló ugyanis a hivatalos adatok szerint 176 cm magas és 81 kilogramm.

„Valahogy máshogy szerettem volna szolgálni a hazámat, ezért választottam az úszást. Etiópiában mindenki, minden nap állandóan csak fut. Senki nem úszik. Én nem akartam futni, úszó akartam lenni. Nem számít, hogy hányadik helyen végeztem” – mondta Habte.

Az úszó Rióba a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól kapott szabadkártyával jutott el, igaz, nehéz elképzelni nem akadt nála alkalmasabb. Ezt már sose tudjuk meg. Az viszont kiderült, hogy annak az Etióp Úszószövetségnek, amely az indulásról dönt Habte apja, Kiros Habte Kinfe az elnöke. Az apuka pedig megajándékozta kisfiát egy riói csobbanással.

A news.com által csak pufókként jellemzett versenyző egyéni csúcsot (59.08-at) úszott 100 méteres gyorsúszásban, ám még így is kellett volna majd 18 másodperc, hogy a legjobb 16 közé jusson.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »