Puccsisták az orosz gépet lelövő TÖRÖK pilóták is

Elküldte az ankarai igazságügyi minisztérium Washingtonba azokat a bizonyítékokat, amelyek alapján Törökország kéri az Egyesült Államokban önkéntes száműzetésben élő Izrael-barát Fethullah Gülen hitszónok kiadatását – jelentette be Binali Yildirim miniszterelnök.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Az ankarai vezetés azzal vádolja Gülent, hogy része volt a múlt heti katonai puccskísérletnek. A hitszónok következetesen tagadja ezt. Yildirim azt is bejelentette, hogy a török kormány szerdán fontos intézkedéseket fog hozni további hatalomátvételi kísérletek kizárása és a lakosság biztonságának garantálása érdekében. Fethullah Gülent aligha adja ki Washington, ha Törökországban visszaállítják a halálbüntetést

Őrizetbe vették azt a két pilótát, akik tavaly novemberben lelőttek egy Szu-24-es orosz bombázót – erősítette meg kedden Bekir Bozdag török igazságügyi miniszter a Habertürk tévében.

A vádak szerint a két pilóta részt vett a szombatra virradó éjjel végrehajtott puccskísérletben, amelynek értelmi szerzői a török légierőhöz tartoztak.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »