Programajánló: művésztábor Füzérradványban (2016. július 1-től)

Egy művésztábor titkai…

 

A  Hornyák Pálról írt múltkori bejegyzésemet az alázattal fejeztem be – a művész alázatával. Mert az igazi nem az önmegvalósításra törekszik, hanem arra, hogy hogy meglássa és megörökítse az örökkévalóságnak a tárgy, a minta igazi lényegét.

A magamfajta kívülálló általában csak a kész képeket látja, de legalább ilyen az alkotás folyamata is, ahogy az anyagból, a vászonból és a festékekből megszületik a mű.

A művésztáborok gyakran egyben festőiskolák is, a füzérradványi művésztábor tagjait (akik egyben tagjai a Zempléni Rajztanárok Alkotókörének is!) azonban a táj és a vidék szeretete és a tehetség köti össze. Talán ez is az alázat része: senki sem akarja a stílusát előtérbe helyezni, hanem tanulni egymástól, közösen megélni az alkotás örömét.

A tábort minden évben július első hetében (idén 2016. július 1-től) rendezik meg, a füzérradványi ifjúsági táborban, aki ekkor utazik oda, megérezheti ezt a csodát.

Tudom, az emberek, amikor nyaralni mennek, akkor könnyedebb szórakozásra vágynak – de én azt mondom, hogy aki nem csak a felszínre kíváncsi, hanem a Zemplén és a zempléniek lelkére is, annak mindenképpen érdemes legalább egy fél órát erre a kiállításra szánnia.

A művésztábor logoja 1976-ból…

…és 2016-tól.

 

A művésztábor egy hétig tart, de az ott készült művek egész évben megtekinthetők:

Art Galéria, Füzérradvány

Nyitva, a hét minden napján 8-15 óráig, hétvégén telefonos egyeztetés alapján (20-5181799)

The post Programajánló: művésztábor Füzérradványban (2016. július 1-től) appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »