Profinak állt a balhézó ír bunyós

Profinak állt a balhézó ír bunyós

Miután az amatőr nemzetközi ökölvívó-szövetség eltiltással fenyegette meg a riói olimpián való kirohanásáért, a harmatsúlyú ír világ- és Európa-bajnok Michael Conlan profinak állt és a Top Rank zászlaja alatt kezdi el a hivatásos pályafutását.

Ki tudná feledni a sok „fura” pontozói ítéletet a riói olimpián, ugyanis mind birkózásban, mind pedig ökölvívásban nem egy megmagyarázhatatlan eset történt. A bokszolók riói negyeddöntőjében a harmatsúlyú világ- és Európa-bajnok Michael Conlan véresre verte orosz ellenfelét, ám a pontozók – a nézők és a szakértők legnagyobb döbbenetére – mégsem az ír ökölvívót, hanem annak ellenfelét hozták ki győztesnek.

Akkor Conlan hatalmas balhét csapott a ringben, és középső ujjának felmutatásával jelezte a pontozók felé, mit is gondol róluk, majd korruptnak nevezte az amatőr szövetségben tevékenykedőket. A nemzetközi szövetség elnöke, Vu Csing-kuo már rögtön az eset után jelezte, az ír bokszoló őrjöngésének komoly következményei lesznek.

„Ennek lesznek fegyelmi következményei, senki sem alázhatja meg nyilvánosan a bíróinkat” – jelentette ki az AIBA tajvani elnöke.

Egy biztos, Conlant már nem nagyon érdekli az elnök fenyegetőzése, hiszen tartva a szavát, miszerint soha többet nem bokszol az AIBA által rendezett versenyen, profinak állt. A 24 éves ír a Top Rank zászlaja alatt kezdi meg hivatásos karrierjét, és kispehelysúlyban fog debütálni a profik között, a tervek szerint 2017 márciusában. Conlan számára kétszeresen is nagy nap lesz a premier napja, hiszen az ír Szent Patrik-napi ünnepségre tervezik a meccsét a New York-i Madison Square Gardenben.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »