Prince opiátokat szedhetett

Receptköteles kábító hatású fájdalomcsillapítókat (opiátokat) találtak a múlt héten váratlanul elhunyt Prince-nél – értesült az amerikai média rendőrségi forrásokból.

Az ópiumalapú gyógyszereket az énekesnél és a halála helyszínén is megtalálták. A hatóságok vizsgálják, hogy a fájdalomcsillapítók játszhattak-e bármiféle szerepet a szupersztár hirtelen halálában. Vizsgálják azt is, hogy a gyógyszereket felírta-e neki valaki. A haláleset körülményeinek tisztázásába bevonták az amerikai kábítósz-erellenes hatóságot is.

Az énekes városában, Minneapolisban megjelenő Star Tribune több, névtelenséget kérő forrásból úgy értesült, hogy Prince néhány nappal a halála előtt túladagolta az opiátokat, ezért kényszerült megszakítani útját atlantai koncertjéről magánrepülőgépével hazatérve. Az opioid analgetikumok, mint amilyen a metadon vagy a morfium, erős függőséget okozhatnak.

A boncolás eredményére azonban legalább négy hétig kell várni a hatóságok szerint.

Közben a National Enquirer amerikai bulvárlap azzal állt elő, hogy Prince AIDS-es volt és készült a halálra. A hírportál névtelenséget kérő zeneipari forrásra hivatkozva azt írja, hogy az énekesnek nagyon rossz volt a vérképe és veszélyesen alacsonyra süllyedt a testhőmérséklete. Súlyos vashiányban szenvedett, gyakran volt gyenge és szétszórt, ritkán evett és nem tudta magában tartani az ételt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »