Prés alatt a terrorkalifátus fellegvára

Prés alatt a terrorkalifátus fellegvára

Elérték a síita milíciák a kurd hadsereg vonalait, ezzel teljesen körbezárták az Iszlám Állam iraki fellegvárát, Moszult. A sarokba szorított dzsihadisták veszettül tüzelnek mindenre és mindenkire, aki mozog.

Több mint egy hónappal a Moszul elleni offenzíva megindítása után végül sikerült bekeríteni az Iszlám Állam (IÁ) ottani alakulatait. A „bravúrt” egy átkaroló hadművelettel végül a 20 ezer főt számláló Népi Mobilizációs Egységek mutatták be, akik azonnal jelentették, hogy a Tel Afarnál elérték a pesmergák, vagyis a kurd harcosok vonalait.

 

A győztes ütközettel megpecsételődni látszik a moszuli terroristák sorsa, akik most már nem tudnak elmenekülni. Így két lehetőségük maradt: vagy megadják magukat, vagy pedig a biztos halál vár rájuk. Jelen pillanatban ez utóbbi a valószínűbb, mert a dzsihadisták továbbra is követik vezetőjük, Abu Bakr al-Bagdadi, más néven Ibrahim kalifa utasításait, aki november elején arra kérte az iszlamista harcosokat, hogy maradjanak állhatatosak, ne meneküljenek el a harcmezőről. „Ninive összes népének, főként harcosainak: óvakodjatok mindenféle gyengeségtől, mikor az ellenséggel néztek szembe” – buzdított akkor al-Bagdadi arabul elmondott beszédében. A terrorvezér állította: becsülettel őrizni a helyet könnyebb, mint szégyenteljesen visszavonulni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »