Pozsonyban tegnap nemcsak a fartúrásra, de a családjukra büszkék is felvonultak

Pozsonyban tegnap nemcsak a fartúrásra, de a családjukra büszkék is felvonultak

Tegnap zajlott Pozsonyban az aberráció felvonulása, a Pride. Az esemény mellett egyidejűleg rendezték meg a klasszikus, azaz normális családmodellt támogató Büszke a családra (Hrdí na rodinu) felvonulást is.

A buzivonulást sem a "szélsőségesek", sem a kedvezőtlen időjárás nem akadályozta meg. A ratyik jogaiért ma csaknem 2000 ember vonult utcára Pozsonyban. Martin Macko, szervező, elmondta, hasonlóan alakult a részvétel, mint az elmúlt években.

Macko kiemelte, hogy a biztonsági intézkedések rendkívül magas szintűek voltak. A főváros központját lezárták, amely megakadályozta a szélsőségesekkel való találkozást.

A Pride-ot Mária Patakyová, ombudsman is támogatta, aki pénteken még egy szivárványos zászlót is kifüggesztett hivatalában.

Hírdetés

A rendőrség tájékoztatása szerint mind a Pride, mind az „ellenrendezvény”, a Büszke a családra felvonulás, békében zajlottak le, nem történt semmilyen bűncselekvény.

A Büszke a családra felvonulás már hatodik alkalommal került megrendezésre. Az eseményt most is több száz felnőtt támogatta, gyerekeikkel együtt, hogy rámutassanak, gyereket nevelni egy nő és egy férfi tud a legmegfelelőbben. A felvonulás a parlament előtt kezdődött és a Fő téren fejeződött be.

Elmondása szerint nem a szivárványos felvonulás ellen akarnak tiltakozni rendezvényükkel. “A cél a családi életben lévő boldogság bemutatása. Megmutatni, hogy semmi jobb nem létezik a gyermekek számára, mint az anyuka és az apuka. Ez a mi valódi célunk. Semmiféle tiltakozás, semmiféle konfliktus, csak ez az egyetlen gondolat“ – tette hozzá.

Az esemény rendezőinek elmondása szerint a gyerekek is egy apukára és egy anyukára vágynak. „A nő és férfi közt lévő mély kapcsolat – amely képes egy új életet létre hozni és a gyerekek számára a legjobb, legbiztonságosabb körülményeket nyújtani – rendkívüli figyelmet igényel“ – fejezte be Chromík.

(Bumm nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »