Póta Georginát jó hír várta Rióban

Póta Georginát jó hír várta Rióban

A legfrissebb világranglista alapján Póta Georginát holtversenyben a 23. helyen emelték ki a pénteken kezdődő Rio de Janeiro-i olimpia egyéni asztalitenisz-tornáján.

Rio: melyik magyar mikor látható?

A magyar játékos mellett még a tajvani Csen Szu-jü kapta ezt a kiemelési sorszámot a női mezőnyben a nemzetközi sportági szövetség honlapjának hétfői híre alapján. Póta a második fordulóban kapcsolódik majd be a küzdelmekbe.

Lovas Petra a 45., Pattantyús Ádám pedig a 48. a hetvenfős egyéni verseny erősorrendjében, így várhatóan nekik sem kell selejtezőt játszaniuk, azaz a főtábla első körében kezdenek. A sorsolást szerdán tartják magyar idő szerint 17 órától, a verseny szombaton kezdődik.

A magyar szövetség tájékoztatása alapján a játékosok és az edzők első benyomásai összességében kedvezőek a helyszínen.

Aranyosi Péter, a férfiválogatott szövetségi kapitánya elárulta: Pattantyús programjában sok labdás edzés, napi egy-két mérkőzés és erőnléti tréning szerepel. „Várjuk a sorsolást, a terem jó, talán a védőknek, mint Ádám, kedvezőbb” – mondta a szakember.

„A főteremben edzettünk tegnap, nekem tetszik. Lassúnak mondható, ami előny lehet számomra. A faberakású olimpiai asztalok nagyon szépek. A zöld pályát gyorsan megszoktam” – számolt be Pattantyús.

A Pótát és Lovast irányító Téglás Péter szerint nem jelenthet gondot a padlóborítás és az asztalok zöld-kék színpárosítása, van idő megszokni.

Az egyéni versenyek jövő csütörtökig tartanak majd Rióban, utána rendezik a csapatversenyt, ebben azonban a magyarok már nem lesznek érdekeltek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »