Posztumusz Oscarra jelölhetik Alan Rickmant

Posztumusz Oscarra jelölhetik Alan Rickmant

Heath Ledger után Alan Rickman lehet az első színész, akit posztumusz Oscar-díjra jelölnek a The Hollywood Reporter értesülése szerint.

A brit színész idén januárban hunyt el, és bár a Golden Globe-, az Emmy- és a Bafta-díjat elnyerte, az Amerikai Filmakadémia díjára egyetlen alakításáért sem jelölték. Most posztumusz Oscar-díjra jelölhetik – közölte a The Hollywood Reporter.

Rickman utolsó munkái közé tartozott az Eye in the Sky (Az élet ára) című brit háborús dráma, amelyben Helen Mirren, Aaron Paul és Barkhad Abdi is szerepelt. A modern, drónos hadviselés morális dilemmáit tárgyaló filmet az Egyesült Államokban forgalmazó Blecker Street Media a THR.com szerint komoly kampányra készül, hogy a filmakadémia figyelmébe ajánlják Rickmant és a film többi sztárját és támogassák Oscar-jelölésüket.

Ledger volt a korábbi posztumusz Oscar-díjas

Mirren, aki 2006-ban A királynő címszerepéért vehette át a legjobb színésznő Oscarját, várhatóan megint ebben a mezőnyben verseng majd a díjért. Rickman, Paul és Abdi pedig a legjobb férfi mellékszereplő kategóriába juthat be.

A 28 évesen elhunyt Heath Ledgernek 2009-ben A sötét lovag című Batman-film mellékszerepéért posztumusz ítélte oda a filmakadémia az Oscar-díjat.

Rickman 69 éves korában, rákban hunyt el. Kollégái szívszorító sorokkal és visszaemlékezésekkel búcsúztak tőle, erről itt írtunk korábban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »