Porosenko: harmadával fog emelkedni a tanárok fizetése

2017-ben a tanárok bérének a harmadával kell növekednie. Petro Porosenko ukrán ezt az oktatásügyi dolgozók napján, „Az év tanára–2016” verseny díjátadóján jelentette ki – tudatja a RIA Novosztyi.

Az államfő emlékeztetett rá, hogy nem olyan régen volt a Nemzetbiztonsági Tanács ülése, ahol közzé tették a 2017-es év költségvetési mutatóit.

„Azt a feladatot adtam a kormány tagjainak, hogy a 2017-es év prioritást élvező feladatának az oktatás finanszírozásának kell lennie, és nem 5 százalékkal, nem 10 százalékkal, hanem 33 százalékkal, azaz harmadával kell növekednie a tanárok bérének.” – közölte az elnök.

Az államfő aláhúzta, hogy a kormány azt a feladatot teljesíteni fogja. Megjegyezte, hogy ennek pótlólagos anyagi motivációnak kell lennie, hogy a legjobb szakemberek az ukrán iskolában maradjanak.

2016-ban a kategória nélküli tanárok bére 3239 hrivnya volt, 2017-re ez 4541 hrivnya lesz. a felső kategóriával rendelkező tanárok bére jelenleg 4483 hrivnya, 2017-ben ez 6400 hrivnyáig fog emelkedni.

Rovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: Petro Porosenko, tanárok, fizetésemelés, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán gazdaság, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »