Porosenko büszke a dekommunizációra

Az ukrán elnök véleménye szerint Ukrajnában helyre lett állítva a történelmi igazság.

Petro Porosenko ukrán államfő a Kijevi Sevcsenko Nemzeti Egyetem diákjainak tartott előadásán elmondta, hogy elégedett az országban zajló nagyszabású dekommunizáció eredményeivel.

Az elnök nagyon büszke arra, mert több évtized után „igazságot szolgáltattak azok számára, akik életüket szentelték a függetlenségi harcért és az egységes ukrán államért.” – írja a Korrerspondent.net.

Petro Porosenko úgy véli, hogy „a történelmi emlékek politikájának bölcsnek és érettnek kell lennie, és azoknak, akik ezt végrehajtják, figyelembe kell venniük a nemzeti egység megőrzését. Ukrajna határain kívül pedig nem engedhetik meg azt, hogy a jelenlegi és a jövőbeni kapcsolatok a múlt foglyává váljanak.”

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Ronthat Porosenko népszerűségén, ha nyilvánosak lesznek a képviselők elektronikus vagyonbevallásaiPorosenko: harmadával fog emelkedni a tanárok fizetésePorosenko: Oroszországban tovább él a sztálini jogrendRovatok: BelföldTelepülés: MagyarországCímkék: Petro Porosenko, dekommunizáció, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »