Porosenko: az új generáció soha, senkinek nem adja majd oda Ukrajnát

Ukrajnánál húszszor többet költ hadseregére Oroszország – jelentette ki Petro Porosenko ukrán elnök miközben állami kitüntetéseket adományozott Ukrajna függetlenségének 25-dik évfordulója alkalmából.

„ Mi nem 40, hanem 25, de inkább 23 év alatt küzdöttük át magunkat a mi sivatagunkon. Mi az európai és euroatlanti integráció szabad útjára léptünk.” – hívta fel a figyelmet az ukrán államfő. Porosenko azt is megjegyezte, azok, akik a független Ukrajnában születettek, már nem emlékeznek a szovjet idők maradványaira.

“Ez az első, már nem fertőzött generáció. Ez a generáció a mozgatórugója a mi államunknak.” – húzta alá.

Porosenko szavai alapján Ukrajna feladata, hogy véghezvigye a reformokat, amely nemcsak a holnapba vetett bizalom záloga lesz, hanem a szabadság, és minden ukrán jólétének a záloga – írja az RBK-Ukrajina.

Mint ahogyan az elnök megjegyezte, az új generáció soha, senkinek nem adja majd oda Ukrajnát.

„A függetlenség óta egy új nemzedék nőtt fel Ukrajnában. Nem olyan régen találkoztam Ukrajna első elnökével Leonyid Kravcsukkal, és elmondtuk egymásnak a tapasztalatainkat, benyomásainkat. Nemrég ő és én is 25 év körüli fiatalokkal találkoztunk. Ez egy teljesen más generáció, ezek teljesen más emberek. Soha senkinek nem adják majd át Ukrajnát.” – jelentette ki Porosenko.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Petro Porosenko, Ukrajna, ukrajnai hírek, OroszországForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »