Pontszerző a magyar női váltó

Pontszerző a magyar női váltó

MTI nyomán

A magyar női 4×200 méteres gyorsváltó 7:51.03 perces idővel a hatodik helyen végzett a riói olimpia úszóversenyeinek szerdai napján. 

A délutáni előfutamból a magyar csapat az ötödik legjobb időt úszva lépett tovább, este azonban változás történt, ugyanis Verrasztó Evelyn helyett Jakabos Zsuzsanna lett a kvartett első embere az Olimpiai Uszodában.

Hosszú Katinka célba ért. Mögötte csapattársai: Késely Ajna (b), Jakabos Zsuzsanna (b2) és Kapás Boglárka (b3). (MTI: Czeglédi Zsolt)

Petrov Iván tanítványa nem feltétlenül bizonyult jó cserének, hiszen gyengébb időt úszott, mint Verrasztó, és utolsóként váltott, őt Késely Ajna követte. A magyar küldöttség legfiatalabb tagja, aki 14 évesen állhatott rajtkőre olimpiai döntőben, egy hellyel feljebb hozta a csapatot. Harmadikként a 400 méter gyorson negyedik Kapás Boglárka ugrott vízbe, az UTE 23 éves Európa-bajnoka a délutánival ellentétben ezúttal nem tudott faragni a hátrányból.

A motor

A váltó záróembere nem lehetett más, mint a Rióban eddig három aranyérmet szerző Hosszú Katinka: a 27 éves világklasszisnak – aki eddig 400 és 200 méter vegyesen, valamint 100 méter háton sem talált legyőzőre – óriási hátrány kellett volna ledolgoznia, egyet így is előre tudott lépni, így a kvartett a hatodik lett.

“Igyekeztem az elején egy picit lemaradni, hogy a hullámok ne zavarjanak, de talán éppen ez volt a baj, mert a végén nagyon elmentek”

– nyilatkozta Jakabos Zsuzsanna.

Késely Ajna úgy fogalmazott: 1:58-as időt úszott, ami

“így a végére nem rossz, de mi jobbra vágytunk az edzőmmel”.

Hozzátette: mindent megtett a váltójuk, és nagyon szép eredménynek tartja a hatodik helyet.

A végeredmény:

1. Egyesült Államok 7:43.03

2. Ausztrália              7:44.87

3. Kanada                  7:45.39

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »